holzfabrik_logo-01

Minőségi nyárfa, mint alapanyag – köszönjük, szolnoki régió!

RAKLAPELEM, FŰRÉSZÁRU GYÁRTÁS ÉS MEGMUNKÁLÁS

VÁLTOZATOS TERMÉKEK, GYORS KISZOLGÁLÁS

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy olyan város ad helyet üzemünknek, melynek tágabb környezete bőségesen nyújt minőségi alapanyagot is. Különösen a nyárfát szükséges megemlítenünk, melyet fűrészáruink, raklapjaink, szállító ládáink gyártásához bőségesen van lehetőségünk használni.

A változatos nyárfa

A nyárfa fűzféle, melynek mintegy 30 faja ismert, de természetesen nem csupán „tisztán” lelhetőek már föl. Ennek a fafajtának a megjelenése éppen ennyire sokszínű: lombozata, kérge, színe jelentős eltéréseket mutat.

Egyvalami azonban közös: nagyszerű alapanyagot biztosítanak raklapelemeink, fűrészáruink számára.

A nyárfa szerencsére nem tekinthető túl igényes növénynek – tulajdonképpen a kevésbé tápanyag dús talajban is kiválóan megél. Az időjárási körülményeket tekintve sem mondható, hogy a nyárfa különleges „bánásmódot” igényelne, a Magyarországra jellemző klíma tökéletesen megfelel a számára.

A lágy lombosok területének (294,5 ezer hektár) 40%-át 2012-ben Magyarországon a nemesnyár alkotta, részesedése az összes erdőterületből 6,3%. A nemesnyár(hibrid)- ültetvények főleg a folyók hullámterében, de egyéb mezőgazdaságilag művelt területeken is fasorként és fatermesztő ültetvényként hasznosulnak. Előfordulásuk és így kitermelésük is legnagyobb Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Győr-Moson-Sopron megyékben.

A több fafajból álló, Magyarországon őshonos hazai nyár elsősorban a síkságon, az ártéri ligeterdőkben, az alföldi homokbuckás területek mélyebb részein él.

nyárfa erdő

A hazai nyár területe 2012-ben 9,7%-kal bővült a négy évvel korábbihoz képest. A jelenleg köztermesztésben lévő erdészeti nyár fajták közül több olyan van, amely intenzív növekedése, jó gyökeresedési hajlama és újrasarjadzó képessége miatt alkalmas energetikai faültetvények céljára is.

Szolnok és környéke – ahol a folyók találkoznak

A nyárfák előszeretettel sorakoznak vízpartok környékén, mely nagyszerű élőhelyet biztosít részükre. Aki a Zagyva-parton végigtekint, örömét lelheti a nyárfa ligeterdejeiben. Szép látványt nyújtanak, ahogy együtt lengedeznek a keskeny patak mentén.

Nem véletlen tehát, hogy a régióban nagyszerű termőterület található a nyárfák számára, így mi is kiaknázhatjuk a benne rejlő lehetőségeket. Különösen kiemelve azt a tényt, hogy az említett térség nyárfái kiváló minőségben állnak rendelkezésünkre.

Tehát a Holzfabrik…

• megfelelő mennyiségben,

• kifogástalan minőségben,

• elérhető távolságból jut nyárfákhoz, fűrészáruihoz és raklapelemeihez, ezáltal csökkentve a költségeket, mely a vásárlók számára is nagyszerű hír.

Hogy mindez miért annyira lényeges?

• Mert a Holzfabrik cégpolitikája nem „engedi”, hogy a nekik bizalmat szavazó megrendelők silány minőségű áruhoz jussanak.

• Mert számunkra az elkészített fűrészáruk, illetve termékek tartóssága elsőrendű fontosságú.

• Mert mi szeretjük, ha a vevőink visszatérnek hozzánk.

• Mert a megfelelő nyersanyagon nagyon sok múlik, és ezzel mi nem kockáztatunk.

• Mert az egyik leglényegesebb kitétel a gyártott eszközök, illetve az eladásra szánt fűrészáruk biztonságos mivolta.

• Mert vásárlóinknak fontosak a jó árak. Gyárunk a közvetlen közelben fellelhető alapanyagok révén éppen ezt nyújtja.

Helyi vállalkozásnak helyi alapanyagot! Gazdaságos, gyorsítja a munkát, fejleszti a térséget. Kell ennél több?

SZOLGÁLTATÁSOK

SZAKMAI CIKKEK

Raklapgyártó robotcella

A Holzfabrik Kft. innovatív fejlesztése RAKLAPGYÁRTÓ ROBOTCELLA A Holzfabrik Kft. innovatív fejlesztése Piaci helyzet Az elmúlt két év gyökeresen átalakította a gazdasági- és ipari szegmenseket

Raklapok hőkezelése

Raklapok hőkezelése Amiről ebben a cikkben szó lesz, az a nagyon fontos, immár világméretű kitétel: vagyis, hogy a nyersfából készült csomagolóanyagokat – raklapokat, szállítóládákat –