holzfabrik_logo-01

Készletfinanszírozás

Kedvezményezett neve: HOLZFABRIK KFT.

Projekt azonosító: GINOP-8.3.5-18/B

Visszatérítendő hitel összege: 114 000 000 Ft visszatérítendő MFB Hitel

A fejlesztés tárgya, célja: TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS – KÉSZLETFINANSZÍROZÁS –

Támogatás mértéke: Visszatérítendő, kamattámogatott (0 %-os) hitel

Projekt tényleges befejezése: 2023.12.31

A projekt tartalmának bemutatása:

A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

A pályázati költségvetés a forgóeszköz és készlet finanszírozásra, vagyis a gyártási kapacitás bővül, a termelési hatékonyság növekszik. A készletfinanszírozás révén pedig a vállalat képes lesz jobban kezelni az alapanyagok és késztermékek állományát, optimalizálva ezzel a termelési ciklusokat és csökkentve a váratlan készlethiányokból adódó kockázatokat.

 

A kapott támogatott hitelösszeget stratégiai módon használtuk fel készlet finanszírozására, ami lehetővé tette számunkra, hogy folyamatosan alkalmazkodjunk a piaci változásokhoz, optimalizáljuk operációs folyamatainkat, és fenntartsuk versenyképességünket a dinamikusan változó gazdasági környezetben.

 

A projekt megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítottunk a fenntarthatóságra és a hosszú távú növekedési potenciálra. Célunk volt, hogy a hitelprogram által nyújtott lehetőségeket maximálisan kihasználva nem csupán a jelenlegi operációs kihívásokat kezeljük, hanem egy erősebb, stabilabb vállalkozási alapot hozzunk létre a jövőre nézve.

További szakmai cikkek