holzfabrik_logo-01

Esettanulmány - Raklapok tuskócseréje a vámprobléma megoldása érdekében

A helyzet:

Ügyfelünk egy meglévő partner volt, aki jelentős mennyiségű terméket exportált az Egyesült Államokba. Azonban egy váratlan probléma merült fel, amikor a szállítmányok átkeltek az amerikai vámon. A szabványosnak hitt raklapoknál egy vámosztag bogarakat fedezett fel a tuskókban, amelyek miatt a szállítmányokat visszatartották és vizsgálat alá vonták.

A megoldás:

Szakértő csapatunk azonnal cselekedett és azt javasolta, hogy a raklapokban használt tuskókat cseréljük le egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett, rovarmentes megoldásra. Az új tuskók a következőképpen készültek: 10x10x8 centiméteres méretű préselt tuskókból állnak, amelyek fenyőfából és fűrészporból, valamint speciális ragasztóval készülnek. Ezek a tuskók hőkezelésen mennek keresztül a rovarmentesség biztosítása érdekében.

Az eredmény:

Az új tuskókból készült raklapok számos előnnyel jártak. Elsősorban, a termékekkel a raklapok most szebb és egységesebb kivitelben érkeznek meg az amerikai vásárlókhoz. Az új tuskók lehetővé teszik a könnyű jelölést és az esztétikusabb megjelenést.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a préselt tuskókból készült raklapok bizonyos esetekben sérülékenyebbek lehetnek, különösen a targoncás villával történő pakolás során. Emellett az új tuskók költsége kissé magasabb lehet, mint a korábbi, körbevágott tuskóké. Ennek ellenére a változtatás megoldotta az amerikai vámmal kapcsolatos problémát és biztonságosabbá tette az exportált termékeket.

Az ügyfél elégedett volt az új megoldással, mivel lehetővé tette számukra, hogy folytassák az üzletüket az Egyesült Államokkal, anélkül hogy bonyolult vámi problémákkal szembesüljenek. Ez az esettanulmány bemutatja, hogyan lehet az innovációt és a szakértelmet alkalmazni az olyan problémák megoldására, amelyek az üzletmenetet hátráltathatják, illetve azt, hogy a Holzfabrik Kft. minden esetben rugalmasan kezeli partnerei, megrendelői igényeit.

További szakmai cikkek