Ajánlatkérés
switch to english

A legjobbra törekedve

A Holzfabrik célja olyan egyedi, fából készült csomagolási eszközöket nyújtani a termelő cégek logisztikája, illetve kereskedő, szállítmányozó vállalatok számára, melyekkel kiválóan képesek lesznek tartani a lépést a forgalom, a logisztikai feladatok számának növekedésével.

Egyedileg gyártott raklapjainkkal, szállító ládáinkkal, rekeszeinkkel, raklap elemeinkkel illetve raklap szerviz szolgáltatásunkkal cége bármely szállítmányozási, tárolási problémáját sikerrel kezelheti – hogy Ön azzal foglalkozhasson, ami igazán lényeges: a logisztikai feladatok lehető legtökéletesebb elvégzésével.

Van, ahol a pontosság, a törődés, a fejlett technika és a minőségi alapanyagok extra szolgáltatásoknak számítanak.

Nálunk ez a minimum.

Értékek

Sokoldalúság

Szállítási, tárolási termékek és szolgáltatások széles skálájával törekszünk rá, hogy minden igényét kielégítsük. Nem kell szabványméretek között kutakodnia, ha terméke logisztikájában sajátos igények merülnek fel, ugyanis tetszőleges méretben és tulajdonságokkal elkészítjük Önnek a kért csomagolási eszközt. Ezáltal a legmegfelelőbb terméket kapja, amely egyrészt teljes mértékben igazodik az áruhoz és a szállítás módjához, másrészt emelt szintű védelmet is nyújt. Szolgáltatásunk ezért is kiváló azon cégek számára, amelyek termékei egyedi szállító ládákat, raklapokat igényelnek. Meglévő raklapjai élettartamát teljes körű szerviz szolgáltatásunk segít meghosszabbítani. Az ipari és szállítási csomagolás mellett fűrészáru értékesítéssel és megmunkálással is foglalkozunk és szükség esetén telephelyünkön lehetősége van az áru továbbmunkálására is.

Innováció

Lépést tartunk a technika fejlődésével, hogy csökkentsük az előállítási költségeket, és hogy mindig a legjobbat nyújthassuk ügyfeleinknek. Több, mint 1500 m2-es fűtött üzemünkben a régi szalagfűrészes technológiát ötvöztük a mai kor követelményeinek megfelelő számítógép vezérelt technológiával. Ez lehetővé teszi számunkra a maximális alapanyag kihozatalt, vagyis ezen korszerű technológia segítségével egyrészt csökkenteni tudjuk a felhasználandó rönkfa mennyiségét, másrészt a visszamaradt, keletkező melléktermékeket környezetbarát módon újra felhasználhatjuk. Módszereink eredményeképp a sérülés esélye is csökken.

Odafigyelés

A fának nem csak az anyaga, hanem a környezetben betöltött szerepe is fontos. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelentése szerint viszont az ismert fafajták fele veszélyben van. Ezért is tartjuk fontosnak hangsúlyozni, hogy környezetbarát megoldásokkal dolgozunk, nem csak anyagként tekintünk a fára, tiszteljük és óvjuk a természetet. A szakszerű feldolgozásnak köszönhetően másfél tonna fát mentünk meg havonta, máshol ez fahulladék lenne.

Megbízhatóság

A széles körű kínálat és a minőségi munka mellett a profi kiszolgálásra, a gyors, zökkenőmentes ügyintézésre is ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetünk. Telephelyünkön nem csak szervizelésre van lehetőség, hanem cégünk teljes körű garanciát vállal termékeinkre és kiszállításukra. Ez nekünk fontos, Önnek pedig megnyugtató.

Hogyan jut el Önhöz a fa?avagy hogyan kap minőségi faanyagot?

Kitermelés

Felelős fagazdálkodásból szerezzük be az alapanyagot

A fakitermelés során a szálfákat további felhasználásra készítik elő a telepített vagy természetes erdőből. A kitermelés több munkafolyamatból áll, például a vágásérett fa kidöntése, gallyazása, választékolása. A megfelelő nyersanyagon nagyon sok múlik, ezért törekszünk rá, hogy a legjobb beszállítókkal dolgozzunk.

Feldolgozás

Precíz gépeinkkel nagy kihozatal és pontos vágás az eredmény

A minőségi és megfelelően előkészített nyersanyagot nagy odafigyeléssel kezeljük, és hozzáértésünknek, illetve precíz gépeinknek köszönhetően olyan végtermékké formáljuk, amely megfelel ügyfeleink minden elképzelésének.

Szárítás

Opcionálisan szárítókamránkban légszáraz alapanyagot állítunk elő

A fa mindig tartalmaz bizonyos fokú nedvességet, ezt természetes vagy mesterséges szárítással kell a kivárt mértékre csökkenteni. A szárítás során a fák fajtájuktól függő mértékben zsugorodnak, miközben ellenálló képességük és mechanikai tulajdonságaik javulnak.

Szállítás

Rugalmas és takarékos szállítási módokkal állunk rendelkezésére.

A fák legnagyobb részét nem a kitermelés helyén dolgozzák fel, hanem onnan kisebb-nagyobb távolságra, ezért kiemelten fontos, a fa megfelelő tárolása, a szállításra vonatkozó jogszabályi előírások betartása.

Fafajtáink

Tölgy

Kemény, sokoldalú, tömörsége az egyik legnagyobb a fafajták közül, de gőzölve könnyen hajlítható. Fény és hőállóság tekintetében is kiváló.

Fenyő

Puha, ezért nagyon könnyen megmunkálható, jól csavarozható, csiszolható fafajta. Felhasználása rendkívül sokoldalú, a külső- és belsőépítészetben, a bútorgyártásban, járműépítésben használják, de a papírgyártásban is fontos nyersanyag.

Cseresznye(csak rendelésre)

Nagyon népszerű és sokoldalú, bútor, esztergálás és funér céljára is használják, de szépsége miatt a hangszergyártásban is elterjedt. Jól lakkozható, szegelhető, csavarozható fa, könnyen és jól szárítható. Fontos nyersanyag.

Dió(csak rendelésre)

Kemény és tartós fajta, mégis jól megmunkálható géppel és kézzel is. Jól pácolható, marható, polírozható. Dekoratív fafaragási és furnéranyag.

Nyárfa

Számos pozitív tulajdonságának köszönhetően a nyárfa az egyedi raklapjaink és ládáink leginkább kedvelt és használt anyaga. Ezt a fafajtát gyors növése miatt már az 5. évben lehet vágni, ezért ennek van a leginkább környezetkímélő hatása. Másrészről a nyárfában lévő baktériumok és kártevők könnyen elpusztíthatóak hőkezeléssel.

Bükk

A bükk az egyik legsokoldalúbban felhasználható fafajok egyike. A bútoripar legkeresettebb fafaja könnyű feldolgozhatóságának köszönhetően: Jól fűrészelhető, marható, ragasztható, pácolható, szegezhető, csavarozható. Felhasználják furnér, rétegelt lemez és tömörfa alkatrészek formájában egyaránt.

Hárs

A hársak puha, alacsony sűrűségű, jó alaktartósságú és közepesen szilárd faanyaggal rendelkeznek. A hársfa minden irányban kiválóan faragható, gőzölés után jól hajlítható, hámozható, késelhető. Repedésre, vetemedésre kevésbé hajlamosak, s így jól ragaszthatók, viaszolhatók.

Éger

Az éger viszonylag könnyű, puha fája kedvező szilárdsági és rugalmassági jellemzőkkel rendelkezik. Könnyen megmunkálható, meleg színű, környezetbarát faanyagot biztosít. Az égerfa kérgét korábban felhasználták csersav nyerésére, mert azt 4,5%-ban tartalmazza.

Számokban

241féle

egyedi szállítóládát gyártottunk megrendelőink igényeire szabva

1.5tonna

fát mentünk meg havonta a szakszerű feldolgozásnak köszönhetően

1500m2

fűtött, hangszigetelt gyártócsarnokban készülnek termékeink

21kávé

napi bevitele biztosítja jókedvünket és a lendületet a precíz munkához.

Partnereink

Holzfabrik 2014-2015 © Minden jog fenntartva, honlaptérkép Miriad Media
Üzenet / ajánlatkérés
Visszahívjuk!